Kasviperäiset astaksantiini, luteiini ja zeaksantiini

VitaePro sisältää kasviperäistä astaksantiinia, luteiinia ja zeaksantiinia. Jo alusta alkaen ne ovat olleet VitaePron tärkeät perusainesosat.

VitaePro sisältää kasviperäistä astaksantiinia, luteiinia ja zeaksantiinia. Jo alusta alkaen ne ovat olleet VitaePron tärkeät perusainesosat.

Haematococcus pluvialis on astaksantiinia tuottava levä

VitaePron astaksantiini on peräisin makeanveden Haematococcus pluvialis -levästä. Levää esiintyy luonnossa lammissa sekä lintualtaissa, lisäksi sitä viljellään kaupallisesti suurissa altaissa muun muassa Havaijilla. Uudistuneen VitaePron astaksantiini ei ole uute, vaan käytämme hyödyksi koko levän. Levä kuivataan jauheeksi, joka siis sisältää runsaasti luonnollista astaksantiinia.

Haematococcus pluvialis -levää viljellään makeassa vedessä, ja kun se altistuu voimakkaalle auringonvalolle, se tuottaa astaksantiinia suojaksi aurinkoa vastaan. Astaksantiini suojaa levää UV-säteilyn aiheuttamalta hapetusstressiltä. Kun levä tuottaa astaksantiinia, sen väri muuttuu punertavaksi. Kalat ja äyriäsiet, jotka syövät astaksantiinipitoista levää, saavat upean punaisen värin astaksantiinista.

VitaeProhon tuotamme itse tätä luonnollista astaksantiinia Islannissa. Islanti soveltuu erinomaisesti astaksantiinin tuotantoon, koska Islannin lähes koskemattomassa luonnossa on hyvin vähän epäpuhtauksia.

Astaksantiinin tuotanto tapahtuu suljetussa järjestelmässä tarkkaa laadunvalvontaa noudattaen. Käytämme ainoastaan geotermista energiaa, joka on 100 %:sesti uusiutuvaa energiaa. Astaksantiinin tuotanto on turvallista, ympäristöystävällistä sekä kestävän kehityksen mukaista.

Luteiinia ja zeaksantiinia samettikukasta

Tagetes erecta (Suuri samettikukka) sisältää runsaasti luteiinia ja zeaksantiinia. Kukan toinen tunnettu nimi on African Marigold. Kasvi on peräisin latinalaisesta Amerikasta, mutta sitä viljellään kaupallisesti Meksikossa, Perussa, Espanjassa, Intiassa ja Kiinassa. Kuivattu kukka sisältää 0.1 – 0.16 % karotenoideja ja näistä noin 90 % luteiinia ja 5 % zeaksantiinia.

Luteiini ja zeaksantiini ovat kasvien keltaisia väripigmenttejä, jotka antavat Suurelle samettikukalle värin. Tummimmat kukista sisältävät eniten luteiinia. Tätä kasvia tai kukkaa on perinteisesti syöty monessa eri kulttuurissa.

Samettikukasta eli Tagetes erecta –kukasta peräisin olevat luteiini ja zeaksantiini ovat kasviaineksia. Luteiini on yksi niistä karotenoideista, joita on eniten verenkierrossa. Luteiinia ja zeaksantiinia kerääntyy ajan kuluessa silmän verkkokalvoon, mutta sitä on myös maksassa, pernassa, sydämessä, ihossa, rasvakudoksessa ja aivoissa.